2013-03-18 18:59:57• hírek • Kocsis Zoltán

Ki akartak rabolni egy vastehenet Szatmárnémetiben

Ki akartak rabolni egy vastehenet Szatmárnémetiben vasárnap délután. A bűncselekményt a Helyi Rendőrség egyik járőregysége akadályozta meg - na meg az a civil, aki felhívta a hatóság figyelmét a tejautomata körül ólálkodó férfira.

Az eset március 17-én, 17.00 óra körül történt a Milcov utcában. Amikor a Helyi Rendőrség közeledő egységeit meglátta, a férfi gyors léptekben megindult a 16-os lakónegyed irányába. Miután elfogták és mozgásképtelenné tették, a férfinél egy csillagfejű csavarhúzót és egy készlet tolvajkulcsot találtak. A tejautomatát megvizsgálva pedig megállapították, hogy a csavarok meg vannak lazítva.

A helyi rendőrség munkatársai azonosították is a férfit az 56 éves B. Gavrila személyében. A szatmárnémeti illetőségű elkövető ellen büntetőjogi eljárást indítottak.

Szintén lakossági bejelentést követően érkezett a helyszínre, a Jiului utcába a Helyi Rendőrség és büntette meg 200 lejre Tóth Pált, aki a tömbháza előtti zöldövezetbe ültetett el éppen három facsemetét. Szerinte engedéllyel, a polgármesteri hivatal szerint viszont engedély nélkül!

A dolog nyitja, hogy a férfi még 2010 áprilisában kapott engedélyt három facsemete elültetésére. Csakhogy azok kiszáradtak és ő most újakat akart a helyére ültetni. A Helyi Rendőrség szerint az akkori engedélye már érvényét veszítette, a férfi viszont arra hivatkozik, hogy azon nincs feltüntetve ezzel kapcsolatos határidő.

Az eset még március 8-én történt, ám a problémára a polgármesteri hivatal most reagált. Közleményében üdvözlendőnek nevezett minden civil kezdeményezést, amely a város képének és az zöld övezetek ápolását célozza, ám csak abban az esetben, amely ez az érvényben lévő jogszabályoknak megfelelő keretek között történik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: